New Era

Filters

27 producten

27 producten

De Duitse immigrant en vakman Ehrhardt Koch richtte in 1920 New Era Cap Co op, met behulp van zijn zus Rose. Zijn doel was om het bestaande proces en de kwaliteit van de huidige mode-hoofddeksels opnieuw te ontwerpen. Mede dankzij de expertise en openheid van Ehrhardt heeft New Era Cap Co in het eerste jaar maar liefst 60.000 petten in Gatsby-stijl weten te produceren. Vanaf 1932 kwam de zoon van Ehrhardt, Harold Koch, bij het bedrijf en in 1934 werd de eerste professionele baseballpet van New Era geproduceerd voor de uniformen van de Cleveland Indians.

In 1950 was New Era de enige onafhankelijke pettenfabrikant die petten leverde aan honkbalteams uit de hoofdklasse. Tot het indrukwekkende klantenbestand behoorden veel van de grote teams uit die tijd. Denk hierbij aan teams zoals de Brooklyn Dodgers, de Cincinnati Reds, de Cleveland Indians en de Detroit Tigers. In 1954 ontwierp Harold de passende 59FIFTY-pet. Een pet met een meer eigentijdse uitstraling en een model dat vandaag de dag nog steeds gedragen wordt.

New Era werd in 1993 uitgeroepen tot de exclusieve leverancier van veldpetten voor de Major League Baseball. In 1996 maakte het merk voor het eerst kennis met op maat gemaakte, modieuze hoofddeksels met Spike Lee, wat zorgde voor een toekomst van creativiteit en samenwerking. Na tientallen jaren de officiële on-field cap van de Major League Baseball te zijn geweest, is het voor New Era de volgende stap om een exclusieve speler te zijn binnen de grootste sportcompetities van het land.

In 2012 werd New Era de officiële leverancier van de activiteitspetten van de NFL, en in 2016 ook van de NBA. Hierdoor was New Era het enige merk in de sportgeschiedenis dat de exclusieve rechten had op hoofddeksels op zowel het veld als aan de zijlijn voor de drie grootste Amerikaanse competities. New Era breidde zich ook uit naar het Europese voetbal met officiële hoofddekselpartnerschappen met Manchester United en Tottenham Hotspur. De vraag naar New Era-petten zette zich voort met verdere deals in de autosport, golf, rugby en cricket.

Heb jij jouw favoriete pet van New Era gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies