Filters

34 producten

34 producten

Bootstock is een Nederlands schoenenmerk, gespecialiseerd in het maken van cowboylaarzen van de beste kwaliteit. Het merk is opgericht in 2020 door Mariska. Mariska was hiervoor op zoek was naar de perfecte, originele cowboylaarzen voor haar dochter, maar kwam erachter dat cowboylaarzen voor kinderen moeilijker te vinden waren dan ze dacht. Zo ontstond het idee om Bootstock op te richten en echte cowboylaarzen voor kinderen te produceren. Toen ze een atelier had gevonden dat perfect aan haar wensen en eisen voldeed, besloot ze haar eigen cowboylaarzen voor dames en kinderen te ontwerpen. Dit resulteerde in een succes en wordt tot op de dag van vandaag goed ontvangen. Bootstock-laarzen hebben ingewikkelde ontwerpen en zijn tot in de perfectie gestyled. Het zijn luxe laarzen met een bohemian, western gevoel en een vintage uitstraling.

Handgemaakte cowboylaarzen

Bootstock-laarzen worden vakkundig door meestervaklieden gemaakt, waarbij er strikte kwaliteitsnormen gehanteerd worden. Al het leer waarvan de laarzen zijn gemaakt, wordt verwerkt door hoogopgeleide technici en de meest geschikte apparatuur. De handgemaakte laarzen zijn gemaakt van 100% rundleer van de fijnste texturen en zijn voorzien van prachtige, met de hand afgewerkte stiksels, waardoor ze zich na verloop van tijd vormen naar je voeten. Met hun gedurfde designs en vrolijke kleuren staat Bootstock voor stijlvolle laarzen met een stoere, eigenwijze touch.

Duurzaam produceren

Ze hechten bij Bootstock veel waarde aan duurzaamheid, mens en milieu. De fabrieken waarmee zij werken hebben meerdere certificeringen, zoals ISO 45001, een officiële internationale norm voor gezondheid en veiligheid op het werk. De laarzen van Bootstock zijn getest door Bureau Veritas Laboratory. Ook wordt er extra op kwaliteit getest binnen het fabriekslaboratorium zelf. Het leer dat voor de laarzen wordt gebruikt, wordt ook gemaakt in een door LWG gecontroleerde leerlooierij.

Goodyear Welted

Alle Bootstock-laarzen zijn gemaakt volgens de Goodyear Welted-methode, behalve enkele kinderlaarzen. Dit is de oudste en meest duurzame techniek om handgemaakte laarzen te maken. Goodyear Welted is een zeer robuuste productiemethode waarbij een dubbel gestikte naad het bovenmateriaal aan de binnenzool bevestigt. Door deze techniek voel je de stiksels nooit als je op de laars loopt. Een ander voordeel is dat deze stevige bevestigingsmethode de laarzen waterdicht maakt. Het gebruik van de Goodyear Welted-methode is zeer duurzaam, zodat de laarzen lang meegaan. De buitenzool kan op deze manier ook eenvoudig worden vervangen.

Koop Bootstock bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete cowboylaarzen van Bootstock gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies