Filters

13 producten

13 producten

Het merk GOT BAG is in 2016 begonnen met het verzamelen van plastic uit de oceaan, om het vervolgens te recyclen en te verwerken tot tassen en rugzakken. Sindsdien hebben ze de capaciteit van hun opruimprogramma langzaam maar zeker kunnen vergroten en daarmee ook de hoeveelheid plastic die ze maandelijks inzamelen. Het materiaal dat ze bij GOT BAG gebruiken heet Ocean Impact Plastic. Dit materiaal is samengesteld uit plastic dat ze actief verzamelen uit de oceaan en uit de directe omgeving van hun inzamelpunten, waaronder mangrovegebieden, rivieren of zelfs plekken waar plastic direct na gebruik terechtkomt. Deze maatregel voorkomt dat plastic in de oceaan belandt door een gebrek aan infrastructuur voor afvalbeheer.


Ocean Impact Plastic

Bij Ocean Impact Plastic wordt niet alleen het PET gerecycled voor de GOT BAG-productie. Alle andere ingezamelde kunststoffen worden ook gebruikt voor geschikte recyclingoplossingen om te voorkomen dat ze (opnieuw) in de oceaan terechtkomen. Plastic zakken moeten opnieuw worden verwerkt tot secundaire grondstoffen voor gebruik in andere producten. PET wordt gerecycled tot stof voor GOT BAG-rugzakken. Restmaterialen zijn bijzonder moeilijk te recyclen vanwege coatings en/of lijmen. Ze worden gebruikt om fossiele brandstoffen te vervangen bij de productie van energie.


Waterdichte tassen

Met het GOT BAG-opruimprogramma voor de noordkust van Java, Indonesië, verzamelen meer dan 2000 lokale deelnemers plastic uit kustwateren, mangrovebossen en het deltagebied van nabijgelegen rivieren. Het daarbij verzamelde Ocean Impact Plastic vormt dus geen bedreiging meer voor de oceanen. Het PET-gedeelte van de Ocean Impact Plastic wordt gereinigd, gesorteerd en geperst tot de grondstof van GOT BAG-producten. Het materiaal wordt verder verwerkt tot stof voor de rugzakken en tassen, met een waterdichte coating aan de binnenkant en een extra water- en vuilafstotende afwerking aan de buitenkant.


Koop GOT BAG bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete tas van GOT BAG gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies