Karhu

Filters

31 producten

31 producten

In 1916 wordt er een kleine werkplaats opgericht door Ab sportartiklar Oy in het centrum van Helsinki. Hier werd lokaal ingekocht hout tot producten verwerkt, waaronder hardloopschoenen. Deze hardloopschoenen werden in die tijd ook gedragen door de Finse atleet Ville Ritola en de langeafstandsloper Hannes Kolehmainen, die ook wel bekend stond als de eerste 'Flying Finn'. In 1920 werd de bedrijfsnaam aangepast naar Karhu, wat in het Fins 'beer' betekent.

Doordat de 'Flying Finns' in de jaren '20 de hardloopbanen domineerden, kreeg het merk Karhu over de hele wereld naamsbekendheid. Karhu werd nog bekender tijdens de Olympische spelen in Helsinki, Finland in 1952. Er werd toen namelijk maar liefst 15 keer goud behaald door hardlopers die op Karhu Spikes liepen.


M-symbool

In 1960 registreert Karhu officieel het bekende M-symbool dat nog steeds gebruikt wordt op de hardloopschoenen van het merk. De M verwijst naar 'Mestari', wat 'kampioen' betekent in het Fins. Door de jaren heen heeft Karhu verschillende varianten op het M-symbool gebruikt bij verschillende modellen. Ook nu zie je nog steeds het M-symbool terug bij de schoenen van Karhu. Je zult zien dat het M-symbool bij ieder model net op een andere manier wordt toegepast.


Speciaal ontwikkelde technologieën

Karhu wil constant blijven innoveren, daarom heeft het merk in 1970 het eerste gepatenteerde 'Air Cushion' mid-zool systeem ontwikkeld voor de hardloopschoenen. In samenwerking met de universiteit van Jyväskylä in Finland ontwikkelde Karhu in 1986 ook de 'Fulcrum' technologie. De Fulcrum is een systeem dat voor demping zorgt om zo tijdens het hardlopen een voorwaartse kracht te kunnen realiseren.

Ortix-Fit is de mid-zool en upper vorm van de hardloopschoenen van Karhu. Deze vorm is ontwikkeld op basis van verzamelde data over de vorm van de voeten van 2 miljoen hardlopers. Tegenwoordig bestaat er ook een HiVo Ortix-Fit vorm (meer volume) en een Hera Ortix-Fit vorm (speciaal voor vrouwen).


Koop Karhu online bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete schoenen van Karhu gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies