Mercer Amsterdam

Filters

10 producten

10 producten

Mercer Amsterdam is een schoenen- en kledingmerk dat in 2013 is opgericht door Pim Dresen in Amsterdam. De naam Mercer Amsterdam komt van Mercer Street in New York City, een plek die sentimentele waarde heeft voor Pim Dresen, aangezien hij hier op 10-jarige leeftijd zijn eerste paar schoenen kocht. Bij Mercer Amsterdam staat toewijding aan ethische en duurzame praktijken bovenaan. De producten van het merk worden in BSCI-gecertificeerde fabrieken gemaakt, waarbij eerlijke arbeidsomstandigheden en verantwoordelijkheid voor het milieu worden gegarandeerd. Elk item is een bewijs van de toewijding van Mercer Amsterdam om een positieve impact te creëren op zowel de mode-industrie als de planeet.

Bij Mercer Amsterdam onderscheiden ze zich door elk aspect van de producten in eigen huis te ontwerpen, van de zool tot aan de veters. Deze nauwgezette aanpak zorgt ervoor dat er bij iedere schoen een unieke uitstraling ontstaat die perfect bij modebewuste individuen past. Daarnaast gaat Mercer Amsterdam verder dan alleen esthetiek. De schoenen van het merk zijn namelijk ook duurzaam. Er wordt gebruikt gemaakt van (vegan) materialen die Global Recycled Standard (GRS), PETA (dierproefvrij), Piñatex (ananasleer) en Leather Working Group (LWG) zijn gecertificeerd.

Mercer Amsterdam kreeg in 2017 internationale bekendheid door baanbrekende samenwerkingen met iconische entiteiten als NASA, Beverly Hills Hotel, UCLA en Starter. Daarnaast was Mercer Amsterdam het eerste merk dat samenwerkte met Piñatex en de wereld kennis liet maken met een volledig duurzame veganistische sneaker gemaakt van ananasleer. Mercer Amsterdam gaat nog steeds verder met innoveren en blijft grenzen verleggen door schoenen te maken van Italiaanse druiven, appels en gaas afkomstig van plastic dat uit de oceaan wordt teruggewonnen in samenwerking met Seaqual.

Heb jij jouw favoriete schoenen van Mercer Amsterdam gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies