Filters

35 van 48 producten

35 van 48 producten

Pagina

Kihachiro Onitsuka streefde ernaar een bedrijf te starten dat zou bijdragen aan de ontwikkeling van de jeugd en de samenleving door middel van sport, en richtte met die gedachte ASICS op in 1949. De oprichtingsfilosofie van ASICS - A Sound Mind, in A Sound Body - is een verwijzing naar het verlangen dat mensen over de hele wereld een gezond en gelukkig leven leiden, zowel fysiek als mentaal. De bedrijfsstrategie van ASICS voor de lange termijn draait om het creëren van hoogwaardige levensstijlen door gebruik te maken van intelligente sporttechnologie. Iedereen bij ASICS streeft ernaar om de intelligente sporttechnologie, die ze in de loop der jaren hebben ontwikkeld, te blijven gebruiken en om milieuvriendelijke en duurzame goederen en diensten aan te bieden die door zowel sportliefhebbers als andere consumenten gewaardeerd zullen worden.

Iedereen is zich steeds meer bewust geworden van zowel fysieke als emotionele gezondheid. Bovendien zorgen de ontwikkelingen op het gebied van digitale technologie ervoor dat er nieuwe, meer gevarieerde manieren zijn om aan sport te doen. De oprichtingsfilosofie van ASICS - A Sound Mind, in A Sound Body - is belangrijker dan ooit bij het realiseren van een samenleving waarin de vreugde rondom alle soorten sporten kan worden gedeeld voor een fijnere levensstijl voor iedereen.

Na thuiskomst van de oorlog in 1945, richt Kihachiro Onitsuka in 1949 ONITSUKA Shokai op in Japan, wat later werd veranderd in ASICS. ASICS is een acroniem voor de Latijnse uitdrukking 'Anima Sana In Corpore Sano' ('Je moet bidden voor een gezonde geest in een gezond lichaam'). Onitsuka hoorde de uitdrukking voor het eerst toen een vriend hem in de oorlogstijd zakelijk advies gaf. Deze vriend was Kohei Hori, directeur van Gezondheid en Lichamelijke Opvoeding bij de Hyogo Prefecture Board of Education. De woorden maken een diepe indruk op Onitsuka en inspireren hem om schoenen te maken die jonge mensen stimuleren om te bewegen.


Duurzame en innovatieve schoenen

ASICS Institute of Sport Science (ISS) voert een breed scala aan onderzoeken uit, waarbij menselijke vormen en bewegingen worden geanalyseerd. Er worden aanvullende onderzoeks- en ontwikkelingsprogramma's ondernomen ter ondersteuning van de productieverwerkingstechnologie, producten en materialen. ASICS zet zich daarnaast in om haar impact op het milieu te verminderen door een milieubeheersysteem te implementeren. Ook voert ASICS wereldwijde activiteiten uit voor gezamenlijk onderzoek met buitenlandse bedrijven en universiteiten en presentaties op internationale conferenties. Verder zet ASICS zich in voor actieve interactie met verschillende industrieën en velden om een groter bereik te genereren.


Human Attribute Research Instituut

Het Human Attribute Research Instituut analyseert de veranderingen in vorm en belasting van het lichaam tijdens beweging. Dit verschilt per sport en geslacht. De resultaten van deze analyses worden gebruikt om de functies van ASICS-producten te ontwikkelen. Het onderzoekslaboratorium draagt bij aan het ontwerpen van nieuwe materialen die worden gebruikt in ASICS-schoenen om nog betere schoenen te ontwikkelen. Op basis van de resultaten van het Human Attribute Research Instituut wordt er berekend wat het beste bij het menselijk lichaam past. Door computersimulatie zijn de onderzoekers in staat om gegevens te verzamelen en de lichaamsreacties te evalueren. Het Instituut voert onderzoek uit om basiswaarden en nieuwe evaluatiemethoden vast te stellen. Hierdoor kan de kwaliteit van de producten en materialen die worden gebruikt behouden en verbeterd worden. Ook geeft het instituut technische begeleiding aan productie-installaties, zodat de ontwikkelde materialen efficiënt in massa geproduceerd kunnen worden zonder dat er ingeleverd wordt op kwaliteit.


Bestel ASICS online

Wil jij graag rondlopen in schoenen die niet alleen duurzaam en innovatief zijn, maar ook nog eens ontworpen zijn op basis van grondig onderzoek naar wat het menselijk lichaam nodig heeft als het om schoenen gaat? Bestel dan een paar ASICS schoenen online in de webshop van The Little Green Bag. Met een paar ASICS schoenen in huis ben jij de trotse eigenaar van schoenen die jou meer plezier geven in bewegen. Heb je je bestelling geplaatst? Dan gaan wij direct met je bestelling aan de slag en zorgen we ervoor dat jouw nieuwe favoriete ASICS schoenen vandaag nog naar je toe worden verzonden. Kies je voor ASICS? Dan kies je voor een gezonde geest in een gezond lichaam!

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies