FILA

Filters

36 van 41 producten

36 van 41 producten

Pagina

FILA werd in 1911 opgericht in het kleine dorpje Biella, Italië. Hoewel het merk tegenwoordig vooral bekend staat om zijn sneakers en sportkleding, begon FILA als textielfabrikant voor de lokale handel. Na een paar jaar begon het merk zich te richten op de internationale markt en in 1973 begon FILA met de productie van sportkleding. De kleding werd vooral populair bij tennissers en beleefde daarmee zijn hoogtepunt in de jaren tachtig en negentig. Het sportkledingmerk kreeg een boost toen tennisser Björn Borg kleding met het herkenbare 'F'-logo begon te dragen.

FILA maakte ook kleding en schoenen die geschikt waren voor andere sporten. In 1994 ging het merk een samenwerking met basketbalspeler Grant Hill aan, nadat hij was geselecteerd om voor Detroit te spelen. Op het veld droeg hij FILA-schoenen en er werden zelfs verschillende varianten op zijn eigen model, de Grant Hill, ontworpen. Het model was zeer populair onder vele sneakerdragers en nog steeds roept de Grant Hill nostalgische gevoelens op.

In de jaren 80 en 90 werd FILA ook populair onder hiphop- en r&b-artiesten. In de jaren 80 werden trainingspakken, en dus ook FILA-trainingspakken, voor het eerst gedragen als casual outfit. Deze trend werd versterkt door de muziekvideo's van artiesten zoals LL Cool J en Run DMC. De Grant Hill sneakers werden meteen populair aan de westkust toen Tupac Shakur destijds een paar droeg ter promotie van zijn nieuwe album 'All Eyez On Me'. Op dit album stonden een paar van de grootste hits van Tupac, waaronder 'California Love'.

Nog maar een paar jaar geleden veranderde FILA van strategie door een aantal klassieke modellen opnieuw uit te brengen. De comeback van de populaire Disruptor was een grote hit en paste perfect bij de dad shoe-trend. FILA blijft na al die jaren nog steeds nostalgische kleding uitbrengen en innovatieve producten ontwerpen. Zo produceerde het merk bijvoorbeeld ook een aantal veganistische sneakers, waarmee ze laten zien dat ze innovatie en duurzaamheid net zo belangrijk vinden als design en kwaliteit.

Koop FILA online bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete sneakers van FILA gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies