Coco Bonito

Filters

3 producten

3 producten

Coco Bonito is een Amsterdams merk dat is opgericht door de zussen Eva en Sophie Weijenberg. De twee zussen zijn ook de oprichters en ontwerpers van de originele Sunnycords. In 2013 was Coco Bonito het eerste merk dat deze exclusieve brillenkoorden op de markt bracht. Hiermee werd de iconische Sunnycords-lijn een feit. Sunnycords zijn modieuze brillenkoorden die geschikt zijn voor zowel leesbrillen als zonnebrillen en ze kunnen aan iedere bril vastgemaakt worden zodat je deze met gemak om je nek kunt hangen. Zo hoef je niet bang te zijn om je leesbril of zonnebril kwijt te raken, terwijl je er ook nog eens stijlvol uitziet! Dankzij de brede collectie van Coco Bonito zit er voor iedereen wel een leuk brillenkoord bij.


Kleurrijke brillenkoorden

Coco Bonito werd in 2013 opgericht, naar aanleiding van de zoektocht van Sophie naar een leuk en kleurrijk brillenkoord voor haar zonnebril. Haar zoektocht ging moeizaam en ze kwam maar niet haar ideale brillenkoord tegen. Daarom besloot ze haar eigen brillenkoord te maken en dit werd de eerste Sunnycord. Toen er vele aanvragen binnenkwamen van familieleden voor zo'n zelfde Sunnycord, besloot Sophie Coco Bonito op te richten terwijl ze de studie Psychologie volgde. Na haar studie betrok ze haar zus Eva bij het bedrijf. Zodoende kon Sophie zich bezig gaan houden met de creatieve kant van Coco Bonito, terwijl Eva de operationele en commerciële kant op zich nam.


Bijzondere samenwerkingen

Omdat de wereld rondreizen de grootste passie van Sophie is, weet ze altijd haar horizon te verbreden. Hierdoor heeft ze zich kunnen laten inspireren door lokaal handwerk en afgelegen stammen. Ze heeft over de hele wereld veel verschillende ambachten ontdekt, wat erin heeft geresulteerd dat er vele co-creaties zijn ontstaan voor Coco Bonito. Coco Bonito werkt namelijk samen met diverse lokale, vrouwelijke ambachtslieden in landen als India, Kenia, Peru en Thailand. Hierdoor zijn de mooiste Sunnycord-creaties ontstaan die met de hand zijn gemaakt.


Maatschappelijk verantwoord

Ze voelen zich bij Coco Bonito verantwoordelijk voor de impact die ze hebben op de planeet. Daarom proberen ze zich steeds meer te richten op een maatschappelijk verantwoorde productie van de Sunnycords, waarbij er een lage CO2-footprint wordt achtergelaten. De samenwerkingen met de lokale ambachtslieden helpen hierbij. Ook zorgt Coco Bonito voor een eerlijk inkomen zodat de ambachtslieden hun basisbehoeften kunnen vervullen. Ook worden er oude en vintage materialen gebruikt zodat onnodige vervuiling en verspilling vermeden kan worden.


Koop Coco Bonito bij The Little Green Bag

Heb jij jouw favoriete brillenkoord van Coco Bonito gevonden? Wacht dan zeker niet langer en bestel deze gemakkelijk en snel online bij ons in de webshop. Wij gaan direct met jouw bestelling aan de slag, zodat je jouw item zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies