Filters

1 Product

1 Product

Edwin Jeans is een vooruitstrevend denimmerk dat hun Japanse achtergrond, vakmanschap en expertise combineert met een Europese eigentijdse smaak, visie en houding. Tegenculturele muziek, kunst en internationale stijlstammen zijn toetsstenen voor hun creatieve visie; het vieren van alles wat met denim en non-denim te maken heeft, met inspiratie uit het dagelijks leven, uit de stedelijke straat-, surf- en skatecultuur, maar ook uit traditioneel en hedendaags denim. Benieuwd naar de gehele Edwin collectie? Bekijk het nu!

EDWIN is een vooruitstrevend denimmerk dat hun Japanse achtergrond, vakmanschap en expertise combineert met een Europese eigentijdse smaak, visie en houding. Tegenculturele muziek, kunst en internationale stijlstammen zijn toetsstenen voor hun creatieve visie; het vieren van alles wat met denim en non-denim te maken heeft, met inspiratie uit het dagelijks leven, uit de stedelijke straat-, surf- en skatecultuur, maar ook uit traditioneel en hedendaags denim.

Gastartiesten, DJ's en samenwerkingen die rond het merk EDWIN draaien, zijn diep en gevarieerd; of het nu gaat om het vieren van stedelijke motorcultuur, tattoo-kunst, DIY-punk graphics of de elektronische muziek en rave-scènes van Londen, Parijs en Berlijn; de mix is modern, eclectisch en interessant; een moeiteloze mix van hun rijke achtergrond, gecombineerd met een vooruitstrevende benadering van wat ze doen. Een viering van ambacht en tegen-/subcultuur; allemaal samengebracht onder een unieke creatieve visie.

De geschiedenis van Edwin Jeans is niet alleen een geschiedenis van het merk, maar ook van de denimproductie in Japan zelf. Het naoorlogse Japan staat niet het best bekend om zijn obsessie met denim en Amerikaanse mode in het algemeen, maar een kleine beweging van jonge mannen dat was vastbesloten om afstand te nemen van de beperkende mode van het door oorlog verscheurde Japan om een internationale look te omarmen.

Een deel van deze focus lag op denim, en meer in het algemeen, de stoere, werkklare denim van Amerika die bekend stond om zijn sterkte en duurzaamheid, evenals zijn modestatus. Het was echter niet gemakkelijk, Japan had in die tijd geen fabrieken die denim konden maken, wat betekende dat denim moest worden geïmporteerd. Dit is waar Edwin-oprichter Yonehachi Tsunemi zijn intrede deed, hij begon eind jaren veertig Amerikaanse jeans te importeren en bracht een nieuwe golf van duurzame jeans naar de nieuwe modebewuste jeugd van Japan.

Japan begon al snel zijn eigen iteratie van denimjeans te maken, maar vanwege de beperkingen van Japanse fabrieken, die waren opgezet om veel fijnere stoffen te weven, duurde het tot de jaren 60 voordat Japan echte denim in Amerikaanse stijl begon te maken. Een handvol verschillende merken doken op, Canton jeans, Big John en Edwin om een paar van de meest bekende te noemen, allemaal met de bedoeling om Japanse jeans in Amerikaanse stijl te maken.

Edwin begon enkele van de andere merken voor te blijven met hun indrukwekkende repertoire aan innovaties. Ze creëerden hun nu iconische Rainbow selvedge in de jaren 60, die je vandaag de dag nog steeds op veel van hun premium jeans ziet, en werd het eerste merk dat in de jaren 80 voorwas- en steenwastechnieken gebruikte, wat enorm populair werd. Met deze belangrijke innovaties werd Edwin al snel een begrip in Japan en kreeg hij een kleinere maar nog steeds belangrijke aanhang in Europa. Sindsdien heeft Edwin een eigen Europese vestiging geopend die zich richt op de verkoop van premium heritage denim in heel Europa. Met een focus op hoogwaardige maar betaalbare selvedge-denim, bedienen ze een verscheidenheid aan verschillende klanten met verschillende pasvormen in gedachten.

In al hun modellen wordt Japans denim gebruikt, wat ervoor zorgt dat het denim van hoge kwaliteit is, gelijk aan de Japanse normen, en prachtig zal vervagen en verouderen naarmate je het draagt. Voor wie op zoek is naar een meer ontspannen pasvorm, is de ED-39 perfect. Met een mid-rise en een ontspannen rechte pijp. Voor degenen die op zoek zijn naar een klassieke taps toelopende stijl, komen de ED-55 en ED-45 goed van pas. De eerste is een van Edwins meest populaire stijlen met zijn normale taps toelopende pasvorm die goed werkt voor de meeste stijlen en outfits. De ED-45 is wat losser met een ruim bovenbeen dat taps toeloopt bij de enkel.

Heb jij jouw favoriete item van Edwin gevonden? Wacht niet langer en bestel deze eenvoudig online in onze webshop. Wij gaan direct met je bestelling aan de slag, zodat je je bestelling zo snel mogelijk in huis hebt.

Copyright © 2024 The Little Green Bag BV All rights reserved. | Algemene voorwaarden | Privacybeleid & Cookies